HealthBeautyCenter

Alle behandelingen & consulten uitsluitend op afspraak !!


Instituut voor electrolipolyse en schoonheidsbehandelingen.
Adviesbureau voor natuurvoeding en dieetadviezen.

 

 

Home / Back

De gevolgen van overgewicht.

Home / Back


De gevolgen van overgewicht.


Vele slanke mensen kunnen eten wat ze willen zonder 1 gram aan te komen. Dit in sterk contrast met te zware mensen die veel moeite doen om met behulp van de meest uiteenlopende diŽten minder voedsel tot zich nemen maar geen gram afvallen.

Dergelijke diŽten zorgen ook nog eens voor vele lichamelijke en psychische klachten:
 
- Algehele vermindering van lichamelijke kracht.
- Hypoglycemie (extreme schommelingen van de bloedsuikerspiegel en hormonen)
- Maagklachten e.a. spijsverteringsstoornissen.
- Ondervoeding (men krijgt dus wel meer dan voldoende calorieŽn binnen maar geen voedingsstoffen zoals vitaminen, mineralen en enzymen).
- Vermoeidheid, hoofdpijn, nervositeit, depressies.
- Slecht concentratievermogen
- Wisselende stemmingen, snel geÔrriteerd
- Gebrek aan zelfvertrouwen
- Belasting van het sociale leven
- Het beroemde jojo-effect; het lichaam leert om te gaan met weinig calorieŽn

Dit is een duidelijk bewijs dat vermageringsdiŽten gebaseerd op een laag caloriegebruik en/of eenzijdige diŽten ongezond zijn. Als men met een dergelijk dieet stopt, komt men vaak in een tijdsbestek van enkele maanden tot 2 jaar: dit is afhankelijk van het overgewicht, weer op het oude gewicht, vaak met de nodige extra kilo's.
We hebben nu nog niet gesproken over de psychische en lichamelijke klachten, die het overgewicht zelf met zich mee brengt. Psychische klachten kunnen vaak al ontstaan bij een overgewicht van enkele kilo's. Lichamelijke klachten gaan zich pas voordoen als men echt vele kilo's te zwaar is. Dit verschilt per persoon.

Men kan last krijgen van:

- Hypoglycemie (extreme schommelingen van de bloedsuikerspiegel en hormonen)
- Diabetes mellitus (suikerziekte)
- Verhoogd cholesterolgehalte
- Hart- en vaatziekten
- Hoge bloeddruk
- Gewrichten o.a. knieŽn en rug
- Vochtophopingen
- Obstipatie
- Cellulitis
- Spataderen
- Gebrek aan zelfvertrouwen
- Depressies

Dit zijn de meest voorkomende klachten, sommige verschijnen op korte termijn, andere op een langere termijn. Daar overgewicht meestal voortkomt uit verkeerde voeding is, als men een blijvend gewichtsverlies wil bereiken, een verandering in het voedingspatroon noodzakelijk.
Met de juiste voeding gaat men de snelheid van het verbrandingsproces van calorieŽn in het lichaam op een gezonde en effectieve manier opvoeren. Men leert voedingsmiddelen die slechts kilo's maar geen gezonde voedingsstoffen (vitaminen, mineralen en enzymen, zij bevorderen het stofwisselingsproces) aan het lichaam toevoegen te mijden, ook gaat men in het begin andere combinaties van voedingsmiddelen maken,

Dit heeft verschillende voordelen.

- Men kan meer eten, ongeveer 1700 kcal. per dag en toch een gewichtsverlies van 4 kilo per maand bereiken. Het geleidelijk aan afvallen geeft de huid ook de tijd om te herstellen.
- De hang naar suikers en vetten neemt af en verdwijnt na verloop van tijd helemaal.
- De psychische en fysieke gesteldheid herstelt.

In de periode dat u aan het afvallen bent mag u nog altijd 1700 tot 2000 kcal per dag eten zodat deze periode geen belemmering vormt voor het sociale leven. De gehele begeleiding is individueel en word afgestemd op uw huidige levenswijze, eventuele lichamelijke klachten en allergieŽn.
In de periode dat u het programma volgt, leren wij u alles wat u moet weten over voeding, binnens- en buitenshuis, en bieden wij u dag en nacht persoonlijke begeleiding.

Individuele begeleiding kan voor iedereen die:

- enkele kilo's af willen vallen
- extreem overgewicht kwijt willen raken
- die willen overstappen op een gezond voedingspatroon
- lijden aan lichamelijke klachten voortkomend uit een verkeerd voedingspatroon

Wat houdt individuele begeleiding in:

Wij leren u wat voeding is en wat de juiste voeding voor het lichaam kan doen. Voeding is niet alleen een genotsmiddel dat de benodigde energie levert om een dag door te komen maar voeding dient tevens om de gezondheid te bevorderen en ziekten te voorkomen en zo het verouderingsproces te vertragen.

Volwaardige voeding bevat de juiste voedingsstoffen die noodzakelijk zijn om het lichaam gezond, jong en in conditie houden.

Het programma is individueel en leert u op de juiste manier met voeding om te gaan. U leert luisteren naar uw lichaam, waardoor ťťn stukje chocolade lekkerder wordt dan een hele reep en u leert te stoppen met eten wanneer u vol zit. Per week worden er samen met u en een orthomoleculair diŽtiste ťťn of meerdere voedingsschemaís samengesteld, geheel op u huidige levensstijl (dus ook uw vakanties, verjaardagen, feestdagen en etentjes) afgestemd. De gemiddelde opname per dag is 1600 kcal. waarmee een gewichtsverlies van 2 tot 6 kilo per maand zal worden bereikt. Dit is afhankelijk van het overgewicht. Zo zal u het juiste gewicht zonder moeite bereiken en behouden.

In deze drukke tijd waar het bereiden van eten geheel op de achtergrond is geraakt leren wij u ook de gezondste en de gemakkelijkste manier om een maaltijd voor ťťn of meerdere personen te bereiden en een basis voor de volgende dag klaar te maken.

Wij leren u omgaan met eten waardoor u zonder honger af kunt vallen.

Er zijn verschillende mogelijkheden om ons programma te volgen.

Begeleiding aan huis.
Op afspraak komt uw persoonlijke diŽtiste en sportlerares bij u langs. Er wordt voor u een aangepast bewegingsprogramma samengesteld.
Het HDC kuurprogramma wordt dan van dag tot dag met u besproken. Ook wordt u geholpen met de bereiding van de maaltijden.
Tussen de consulten door kunt ons per E-mail en/of telefoon altijd vragen stellen betreffende het programma.
Een consult aan huis duurt drie uur en bedraagt Ä 90,--
Bij een reistijd boven de 15 km. zijn wij helaas genoodzaakt een vergoeding in rekening te brengen voor de benzine. Wanneer de reistijd langer dan een uur bedraagt wordt er Ä 15,-- per uur rekening gebracht.
 

Home / Back

Terug naar menu

Home / Back

 


Alle behandelingen & consulten uitsluitend op afspraak !!
Wij werken uitsluitend op afspraak, voor een consult of behandeling kunt u telefonisch contact opnemen.

Health Diet Center
Info@HealthDietCenter.nl
Jan van Avennestraat 21-E
3021 RM Rotterdam
KvK: 24188670
BTW: NL0993.83.871.B01
Tel.: 010-7513760
Mob.: 06-20559347

010 webdesign